“Er is veel vraag naar Italiaans brood”

Print
“Er is veel vraag naar Italiaans brood”

“Er is veel vraag naar Italiaans brood”

Genk - Het bakken zit Fiorenzo Palmieri (40) al van kindsbeen af in het bloed. Al 23 jaar bakt hij brood bij bakkerij Maes. Onlangs opende hij samen met zijn vrouw Diana Vagna zijn eigen bakkerij aan de weg naar Zwartberg.

Voor Fiorenzo verandert er in principe niet zo veel. Bakken blijft hij doen als weleer. Voor Diana verandert er wel één en ander. “Ik heb altijd als arbeidster gewerkt, als inpakster”, zegt Diana. “Nu moet ik samen met mijn man een bakkerij runnen. Fiorenzo blijft overdag nog bij bakkerij Maes werken. We verkopen ook broden van die bakkerij. Na zijn uren houdt hij zich bezig met het maken van onze patisserie en onze eigen producten. We zijn gevestigd in een gebied waar nogal veel Italianen wonen. De vraag naar Italiaanse specialiteiten is dan ook groot. Daarom bakt hij nu ook Italiaanse broden en baguettes. Die baguettes zijn niet te vergelijken met de gekende Franse. Italiaanse baguettes hebben een veel vaster deeg en worden ook op steen gebakken.”
strong>Italiaanse koeken

“Mijn man maakt ook echte Italiaanse koeken met bijvoorbeeld amandelen of ricotta. In ieder geval heeft hij mij al geleerd om lekkere gebakjes te maken zodat ik ook zelf kan bijvullen. En ik moet zeggen dat het mij al aardig lukt.”

CN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio