Jongen uit Rijkevorsel in ziekenhuis met mes in rug na steekpartij

Nick Van Den Kinschot uit Rijkevorsel lag zondagavond op de operatietafel om een mes te verwijderen dat na een ruzie vastzat in zijn rug. Hij verkeert niet meer in levensgevaar. De vermoedelijke dader is minderjarig, hij werd in een gesloten jeugdinstelling geplaatst.

jrosquin

Wat de precieze aanleiding was, is niet duidelijk. Maar de ruzie tussen een groepje Rijkevorselse jongeren en een aantal Antwerpse allochtonen na de halfvastenstoet in Rijkevorsel kende zondag rond 17u een dramatische afloop.

De achttienjarige Nick Van Den Kinschot kreeg van een 'tegenstander' twee messteken in de rug. Het mes was bovendien in zijn lichaam blijven steken. De dokters konden het mes aan dag later nog steeds niet verwijderen.

Ruggegraat doorboord

"Eerlijk gezegd ziet het er niet heel goed uit", zuchtte de grootmoeder van Nick zondagavond rond 21u. "Marc (de vader van Nick, red.) heeft net gebeld dat Nick zo meteen geopereerd wordt om het mes weg te halen. Dat is een heel moeilijke ingreep, zodat de artsen heel voorzichtig moeten werken."

Het mes doorboorde de ruggegraat van de jonge Kempenaar en was in een ruggewervel vast blijven steken. "Het is goed mogelijk dat die ook andere lichaamsdelen zoals de aorta heeft geraakt", zei de grootmoeder. "Het mes wordt stukje voor stukje verwijderd. Dat zou zelfs enkele dagen kunnen duren vooraleer het helemaal weg is."

Bang afwachten

"Het is echt bang afwachten wat de gevolgen zullen zijn. Nick zou daarnet gezegd hebben dat hij het gevoel in zijn tenen begon te verliezen."

De vermoedelijke dader is opgepakt en werd voor de jeugdrechter voorgeleid. Die stuurde de minderjarige naar een gesloten jeugdinstelling. De jongen van Noord-Afrikaanse afkomst werd samen met vier kompanen opgepakt.

HO, JR

Meer over Rijkevorsel