Beaucourt rijdt 174 kilometer per uur en is rijbewijs kwijt

Dokter Luc Beaucourt is zijn rijbewijs kwijt. De man die jarenlang ten strijde trok tegen weekendongevallen werd woensdagochtend op de E34 geflitst aan 174 kilometer per uur. Hij mag nu veertien dagen niet rijden en moet voor de politierechter verschijnen.

pirombouts

In de nacht van dinsdag op woensdag merkte een politiepatrouille een BMW op die aan hoge snelheid de oprit in Vosselaar nam en richting Antwerpen reed. De agenten zetten daarop de achtervolging in en maanden de hardrijder aan tot stoppen. In Lille bleek het te gaan om spoedarts Luc Beaucourt (60).

"Schaam me diep"

"Ik schaam me diep, maar ik kan de klok niet terugdraaien. Ik was me er niet van bewust dat ik zo snel reed", aldus Beaucourt. Hij keerde net terug van een bespreking over een benefiet voor Myanmar, en moest 's morgens vroeg op. "Het was pikdonker en er was weinig verkeer. Eigenlijk heb ik alleen mezelf in gevaar gebracht."

Moraalridder

Op 18 februari hield Beaucourt een laatste keer zijn voordracht over weekendongevallen. Hij trok er jarenlang mee door ons land. "Er zullen mensen zijn die het plezierig vinden dat ze dé moraalridder te pakken hebben. Dat is de tol die ik al zeker moet betalen", zucht Beaucourt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer