Tieners vluchten voor politie met 170 per uur door Mechelen

Vijf minderjarige Antwerpse autodieven hadden blijkbaar niets te verliezen toen ze gisterochtend werden achtervolgd door de lokale politie van Mechelen.

ghouben

Kort na middernacht hadden de vijf, allen van Oost-Europese afkomst, in Antwerpen een Toyota Corolla gestolen.

Pech

Daarmee gingen ze op dievenjacht. Maar iets na twee hadden ze pech. Een patrouille van de Mechelse politie kreeg de auto van de minderjarigen in de gaten.

“In hartje centrum reden ze in verboden richting de Kraanbrug over de Dijle over. Toen onze mensen tot controle wilden overgaan, sloegen ze op de vlucht”, vertelt commissaris Jean Schoubben.

Piepjonge bestuurder

Er volgde een helse klopjacht door smalle straatjes. Aan de kleine ring negeerde de piepjonge bestuurder zónder rijbewijs een eerste keer de rode verkeerslichten.

Nadien doofden de verdachten hun lichten. Op de gewestweg gelden maximumsnelheden van 50 en 70 per uur. Maar die regels lapten de autodieven aan hun laars. “Ze reden meer dan 170.”

Na een dolle rit door Boortmeerbeek ging de bestuurder van de gestolen auto uit de bocht en crashte hij tegen een verlichtingspaal terechtgekomen. Drie verdachten van 13, 15 en 16, onder andere uit Borgerhout en Merksem, kon de politie ter plaatse inrekenen.

Twee anderen, jongens van 14 en 15, werden later op de ochtend gevat. Alle vijf zijn ze geen onbekenden voor het gerecht

SVEN VAN HAEZENDONCK

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer