Brand verwoest toonzaal vloerhandelaar Allure

Print
Brand verwoest toonzaal vloerhandelaar Allure

Brand verwoest toonzaal vloerhandelaar Allure

Hamont-Achel - In Hamont heeft zaterdagnamiddag een hevige brand gewoed in de toonzaal van Allure Vloeren in de Bosstraat. De brandweer van Budel, met versterking van de korpsen uit Bree en Lommel, wist het vuur snel in te dijken waardoor de schade beperkt bleef tot de inboedel.

Het interieur werd volledig vernield. “Ik zat op kantoor toen plots mensen op het terrein kwamen toegesneld omdat ze rook uit de showroom zagen ontsnappen”, vertelt zaakvoerder Gerard Renders. “Meteen werd de brandweer verwittigd. Die was heel snel hier, anders was misschien heel het gebouw in de vlammen opgegaan.”

Kachel

In de buurt van de kachel was om onbekende reden vuur ontstaan met hevige rookontwikkeling tot gevolg. “Binnen is alles vernield. De houten vloeren hebben waterschade geleden, ook de houten toonborden zijn volledig vernield, net zoals een antieken kast en een barmeubel”, stelt Renders vast, die eraan toevoegt dat de bedrijvigheid door de schade niet volledig komt stil te liggen. “Ik heb ook nog een vestiging in Nederland, dus een personeelslid van hier kan in afwachting van de herstelling daar voorlopig worden ingezet.”

Geert VAN BAELEN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio