Hasseltse discotheek Versuz verhuist naar Grenslandhallen

Versuz, de megadiscotheek aan de Kanaalkom, verhuist naar de terreinen van de Grenslandhallen waar een nog te bouwen complex gekoppeld wordt aan ‘hal 5’.

Daarmee is voor de stad een dubbel probleem van de baan. De discotheek stond de verdere ontwikkeling van de Blauwe Boulevard immers in de weg, maar Versuz moest toch in Hasselt blijven. Toch verdwijnt er na Kinepolis opnieuw een belangrijke publiekstrekker uit de binnenstad. Burgemeester Reynders hoopt dat de nieuwe Versuz midden 2010 de deuren opent.

De raad van bestuur van de Grenslandhallen zette maandagavond het licht op groen voor de verhuis. De nieuwe Versuz komt achter de bestaande ‘hal 5’ (zie foto). “Er komt een verbinding tussen de nieuwbouw en ‘hal 5’ zodat we bedrijfsfeesten of andere gebeurtenissen, kunnen laten eindigen met een afterparty in de Versuz”, zeggen directeur Pierre De Strycker en voorzitter Johan Vanmuysen.”

Yves Smolders, zaakvoerder van Versuz, bevestigt dat er een mondeling akkoord is, maar benadrukt dat de nieuwe Versuz zeker niet de grootste discotheek van Europa wordt. De eigenaars van Versuz krijgen een ‘recht van opstal’, zodat ze op de gronden van de stad en de Grenslandhallen mogen bouwen, maar moeten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Plopsa Indoor, wel zelf voor de financiering van hun gebouw instaan.

“Op deze manier brengen we bijna alle grote ontspanningsmogelijkheden in Hasselt samen, vanaf het Kapermolenzwembad over de Grenslandhallen en straks Versuz tot Kinepolis”, zegt Vanmuysen. “Ik noem het ‘Hasselt East’.”

Lawaai en parking

De komst van de Versuz naar de Grenslandhallen zou echter voor extra lawaaihinder kunnen zorgen in de buurt van de Grenslandhallen. “Wat Versuz betreft maken we ons helemaal geen zorgen. Nu ligt de discotheek haast in de binnenstad en krijgen we nooit klachten”, zegt burgemeester Herman Reynders. “Zij bouwen een ‘box in the box’, zeg maar een gebouw in een ander gebouw, zodat de geluidstrillingen binnen die muren blijven. Ik ben er zeker van dat dit een meerwaarde voor de stad wordt en blijft.”

Ook parkeren wordt een heikel punt want nu al verzuipt de Grenslandhallenparking wanneer er massa-evenementen plaatsvinden. Of sluiten de hallen ’s avonds de deuren als Versuz opent? “Nee, maar we proberen wel afspraken te maken natuurlijk”, verzekert Johan Vanmuysen. “Daarnaast richten we ook een kleine bijkomende parking in, vlakbij de Versuz. We zijn er van overtuigd dat onze site dit perfect aankan. Ruimte genoeg.”

luxeflats

Met de Versuz verdwijnt opnieuw een vaste waarde van het Hasseltse uitgaansleven uit de binnenstad. De discotheek opende de deuren in 1988, toen nog onder de naam Dockside. Veertien jaar later kwamen er nieuwe zaakvoerders en dus ook een nieuwe naam. Nu trekt de megadiscotheek weg uit de binnenstad.

“De gronden zijn echter nog niet ter beschikking want die zijn van een andere eigenaar”, weet burgemeester Reynders. Wel zeker is dat ook de winkels O’Cool en Aveve verhuizen. Zij gaan naar de vroegere garage Liebens aan het kruispunt van de Kempische Steenweg en de Grote Ring.

“De bal ligt nu in het kamp van projectontwikkelaars die de Blauwe Boulevard mee vorm willen geven. De hele site, inclusief de huidige stadsparking, zal op termijn worden ingepalmd door de ondergrondse parking voor 1.500 auto’s met daarboven een winkelcentrum en appartementen in een hogere prijsklasse.”

Dirk JACOBS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio