Jongeman valt in Antwerpen vier Joden aan met ijzeren staaf

Print
Jongeman valt in Antwerpen vier Joden aan met ijzeren staaf

Jongeman valt in Antwerpen vier Joden aan met ijzeren staaf

Vier Joodse mensen zijn dinsdagavond afzonderlijk van elkaar afgetuigd of bedreigd geworden door een onbekende agressor van tussen 18 en 22 jaar. De jongeman verwondde drie personen, waarvan er één een dubbele armbreuk opliep. De dader kon ontkomen.

De vier incidenten deden zich voor tussen 20.10 en 20.30u. De dader had het duidelijk gemunt op Joodse mensen die duidelijk herkenbaar waren aan de uiterlijke tekenen van hun geloofsovertuiging. Volgens de politie gaat om vier verschillende slachtoffers die op vier verschillende plaatsen belaagd werden.

Een eerste feit deed zich voor omstreeks 20.10u in de Milisstraat. Een 23-jarige jongeman uit Antwerpen wilde net op zijn fiets stappen toen de agressor op hem toegelopen kwam met een stok. Het slachtoffer werd hierbij gekwetst maar is kunnen ontkomen. Getuigen hebben de stok kunnen recupereren.

Lange staaf

Vervolgens deed zich een tweede feit voor in de Leeuwerikstraat, waar een 60-jarige man te voet liep in de richting van Somersstraat. Het slachtoffer heeft geprobeerd de slagen met de lange staaf af te weren en werd hierbij licht gekwetst aan de rechterarm. Hij kan uiteindelijk ontkomen aan zijn agressor.

Een derde feit deed zich aansluitend voor in de Somersstraat, waar een 28-jarige man met de fiets reed in de richting van de Provinciestraat. De man met de ijzeren staaf kwam op hem afgelopen, maar het slachtoffer versnelde en is kunnen ontkomen, zonder dat hij geraakt werd.

Dubbele armbreuk

Enkele ogenblikken later werd een 62-jarige man aangevallen in de Sommersstraat. Het slachtoffer kon de staaf afnemen, maar kon niet verhinderen dat hij een dubbele armbreuk opliep en minstens zes weken werkonbekwaam is.

18 tot 22 jaar

De verdachte wordt door de slachtoffers en getuigen beschreven als een jonge man van 18-22 jaar, kort donker haar, ongeveer 1.70m, magere lichaamsbouw, gekleed in een lichtblauwe fleece-vest en drager van witte sportschoenen. Volgens één slachtoffer sprak hij Arabisch, anderen stellen dat hij Pools sprak.