Heusden en Zolder weer samen voor carnaval

Heusden en Zolder weer samen voor carnaval

Heusden en Zolder weer samen voor carnaval

Heusden-Zolder - Zaterdag 28 februari trekt de 30ste carnavalsstoet door de straten van Heusden. Een jubileumdag voor de Heusdense carnavalsvereniging De Slamridders en na een jaartje kortsluiting in 2008 is ook de Zolderse carnavalsvereniging De Boekweitmannen er opnieuw bij.

Zolder heeft geen eigen stoet, dus een goede zaak dat Zolder en Heusden opnieuw samen te zien zijn in wat de carnavalsstoet van Heusden-Zolder genoemd kan worden. De stoet vertrekt om 14.11 uur aan het Helzoldstadion en eindigt op de Guido Gezellelaan in Heusden-centrum. Prins Mario I van De Slamridders mag niet minder dan 50 wagens laten voorgaan.

“Natuurlijk zijn we tevreden dat De Boekweitmannen er opnieuw bij zijn”, aldus Willy Huybrechts, voorzitter van De Slamridders. “We zijn samen aan tafel gaan zitten, en eigenlijk zijn er nooit problemen geweest tussen Heusden en Zolder.”

Feestknallers
Enkele maanden geleden splitsten een aantal leden van De Slamridders zich af tot De Feestknallers. Zijn zij erbij in de stoet? “Nee”, aldus nog Huybrechts. “Er is te veel gebeurd. Ik denk ook niet dat zij verwachtten dat ze zouden kunnen deelnemen. Of ze zich ingeschreven hebben? Dat wel. Maar laten we het over positieve onderwerpen hebben. Voor het eerst zijn ook The Black Pirates erbij. Een nieuwe Heusdense carnavalsvereniging, die hun thuisbasis heeft in café De Kroon aan Suska Berg. Verder nemen zaterdag 51 wagens deel, één wagen is bijna zes meter lang, en de wagens van Lommel en Balen moeten zaterdag nog met een speciale kraan gemonteerd worden. Spektakel genoeg dus.”

BeHo

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio