Kindervoeding zit bomvol suiker

Veel voedingsproducten voor kinderen bevatten teveel suikers of vetten. Fruitsappen bijvoorbeeld bevatten zo goed als evenveel suikers als cola. Zo bevat appelsiensap 9,9 gram suiker, druivensap 16,2 gram, limonade 10 gram en Coca-Cola 11 gram.

ssimons

Een en ander blijkt uit tests die de Corelio-kranten uitvoerden in samenwerking met het Universitair ziekenhuis van Gasthuisberg.

Zo zijn choco en de populaire speculaaspasta suikerbommen. 'Petit Gervais'-kaasjes scoren ook slecht: te veel eiwitten, te veel vet en te veel suiker. Nestlé, Bambix en Nutricia hebben dan weer het vet- en suikergehalte van hun kaasjes aangepast.

Andere conclusie is dat 'Vitabis'-koeken gezonde alternatieven vormen als tussendoortje, hoewel een stuk fruit nog meer aangebevolen wordt.

Hart- en vaatziekten

Kinderdiëtiste Kristel Vande Kerckhove benadrukt het belang van gezonde voeding voor kinderen: "De aanleg voor hart- en vaatziekten start vanaf de leeftijd van vier jaar, maar dat proces kan geremd of hersteld worden tot de leeftijd van 12 jaar, mits de juiste voeding."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer