Bekersprookje KV Mechelen duurt voort: 0-0

Print
Bekersprookje KV Mechelen duurt voort: 0-0

Bekersprookje KV Mechelen duurt voort: 0-0

Dolle Mechelse vreugde op een kille dinsdag in Kortrijk. Voor het eerst in 17 jaar en voor de achtste keer in 104 jaar clubgeschiedenis bereikte KV Mechelen bibberend en bevend de halve finale van de beker, na een duel zonder doelpunten. Op 4 maart en 22 april kunnen Vleminckx en co er helemaal een legendarische campagne van maken.

Mununga kwam slechts traag op gang, Gorius beperkte zich tot risicoloos geschuif en Vleminckx, zaterdag nog heersend in de lucht, won geen kopduel. Onder impuls van een beresterke Persoons herstelde KV gaandeweg toch het evenwicht, maar tot kansen leidde dat niet.

Bibberen en beven

En na rust begon het bibberen en beven opnieuw voor Malinwa. Kortrijk startte met hetzelfde elan en zette de bezoekers meteen onder loodzware druk. De West-Vlamingen gingen, onder aanvoering van een druk molenwiekende Vanhaezebrouck, op zoek naar een strafschop. Maar ref Vervecken wuifde alle pogingen weg.

Peter Maes probeerde met het inbrengen van Dunkovic meer rust in het spel te brengen en dat opzet lukte redelijk. KV Mechelen hield de bal nu beter in eigen ploeg en kwam enkele keren opzetten. Er ontspon zich een echte cupmatch waarin kracht en fysiek de doorslag gaven. Kortrijk perste er met de moed der wanhoop nog een slotoffensief uit en er ontstonden enkele hete standjes voor Biebauw, maar de Mechelse kwalificatie kwam niet echt meer in gevaar.

Steven TUYLS

Toeschouwers: 5.500.
Scheidsrechter: Peter Vervecken.
KV KORTRIJK: Van Hout, De Ly, Verbrugghe, Hempte, Lahaye (80’ Fontenette), Kouyaté, Calvo, Oussalah (80’ Bartholome), Coulibaly, Barbosa, De Beule.
KV MECHELEN: Biebauw, Chen, Van Hoevelen, Van Dessel, Asare, Gorius (68’ Dunkovic), Biset, Persoons, Imschoot, Mununga (75’ Nong), Vleminckx (80’ Rossini).
Gele kaarten: Oussalah, Chen, Mununga, De Beule, Van Dessel.