Cercle gaat door ondanks verlies: 2-1

Print
Cercle gaat door ondanks verlies: 2-1

Cercle gaat door ondanks verlies: 2-1

Na een echte cupmatch is Cercle erin geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de Beker van België. Cercle verloor dan wel op Schiervelde, maar het doelpunt dat in de heenwedstrijd buitenshuis werd gemaakt, bleek te volstaan voor de kwalificatie.

Perisic

Een georganiseerd voetballend Roeselare had de smaak snel te pakken. Perisic maakte het openingsdoelpunt al in de negende minuut. Halfweg de eerste helft haalde Verbist met de vingertoppen een schuiver van Mac Donald uit de hoek. Halfweg de eerste helft haalde Verbist met de vingertoppen een schuiver van Mac Donald uit de hoek. Cercle trok snel recht wat een beetje krom ging staan.

Na de gelijkmaker kwamen er in sneltempo een pak emoties aan. Eerst mocht Cercle een kaars branden dat Bourdouxhe geen strafschop floot voor een overtreding van Viane op Dissa. Mac Donald mikte een kans naast. Langs de overzijde werkte Lazarevic een bal van Buffel in hoekschop en kwam Serebrennikov een zucht te laat om een scherpe voorzet van De Smet binnen te koppen.

Strafschop

Op het uur liet Dequevy een kans onbenut om Roeselare op voorsprong te brengen, toen hij van dichtbij een lage voorzet van Mc Donald naast doel schoof.

Een fout van Viane op Mc Donald leverde Roeselare toch opnieuw een voorsprong op. Van op de stip stak Perisic de bal diep in doel. Daar bleef het bij. Roeselare speelde goed, maar is toch uitgeschakeld.

Dirk Meulders

Scheidsrechter: Bourdouxhe.
Toeschouwers: 3.200.
SV ROESELARE: Sierens, Lazarevic, Mirvic, Oliseh, Huyghebaert, Perisic, Provoost, Ten Heuvel (73’ Van Handenhoven), Dequevy, Dissa, Mac Donald.
CERCLE BRUGGE: Verbist, Boi, Portier, Viane, Nyoni, Serebrennikov, Vidarsson, Sergeant (65’ Vandenbussche), Buffel, De Smet (73’ Iachtchouck), Foley (63’ Kanu).
Doelpunten:
9’ Perisic 1-0, 35’ Serebrennikov 1-1, 79’ Perisic (strafschop) 2-1.
Gele kaarten: Boi (protest), De Smet (schwalbe), Mc Donald (fout).