Vakantie

Het weer voor woensdag 18 februari

Print
Het weer voor woensdag 18 februari

Het weer voor woensdag 18 februari

Woensdagochtend vriest het weer stevig met minima tussen -5°C in het oosten en de Kempen en -3°C elders in Limburg. Er kunnen zich dus overal rijm- en ijsplekken vormen. Woensdagmiddag blijft het eerder fris voor de tijd van het jaar met maxima tot 3 of hooguit 4°C.

Het blijft wel droog met zeker voormiddag een aantal zonnige periodes.

Tijdens de nacht naar donderdag daalt de temperatuur tot net beneden het vriespunt en het is niet uitgesloten dat er in het 2de deel van de nacht wat sneeuw valt. De modellen zijn het daar echter niet over eens, er zijn ook berekeningen die de neerslag net ten westen van onze provincie projecteren. Overdag is het meestal droog al is een spatje motregen niet geheel uitgesloten. De maxima komen in de vooravond uit op 4 tot 5°C.

Vrijdagnacht ligt de koudste lucht weer wat verder naar het oosten waardoor de temperaturen bij ons enkele graden boven het vriespunt blijven hangen. Er staat nauwelijks wind waardoor er mistbanken kunnen gevormd worden. Overdag is het meestal bewolkt met nu en dan wat lichte regen of een buitje. De maxima liggen rond 6°C.

Op zaterdag houden we het met wat meeval tot de avond grotendeels droog. Er bevinden zich wel regenzones vlak in onze buurt dus het is allemaal een dubbeltje op z'n kant. Het wordt wel zachter met minima rond +2°C en maxima tot 8°C. 's Avonds nemen de neerslagkansen dan wel toe.

Zondag kunnen we waarschijnlijk niet aan de nattigheid ontsnappen. Van tijd tot tijd valt er regen of krijgen we een aantal buien over ons heen. De westenwind neemt bovendien toe in sterkte tot vrij krachtig en de maxima bereiken een graad of 7.

Ruben Weytjens

Niet te missen