Universiteit Maastricht dient klacht in tegen België

Print
Universiteit Maastricht dient klacht in tegen België

Universiteit Maastricht dient klacht in tegen België

De Universiteit Maastricht heeft bij de Europese Commissie een klacht ingediend tegen de Belgische staat. "De Belgische weigering om Nederlandse diploma's te erkennen, is in strijd met Europese regelgeving", zegt Gerard Mols, rector van de Universiteit Maastricht.

Afgelopen jaar ondervonden Belgische studenten problemen met de erkenning van hun Maastrichtse diploma in België. Het gaat om masterdiploma’s van de studies Psychologie, Neurowetenschappen en Cultuurwetenschappen. Volgens de Universiteit Maastricht is dit in strijd met de Europese regelgeving.

Geen antwoord

Eerder stuurde de universiteit hierover al een brief naar Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke. Omdat hij niet reageerde, legde de Universiteit Maastricht klacht neer bij de Europese Commissie. Op deze manier hoopt ze een lans te breken voor alle Nederlandse universiteiten. "Want het zijn niet alleen de studenten met een Maastrichts diploma op zak die te maken hebben met dit probleem", zegt Mols.

Door de klacht aanhangig te maken bij de Europese Commissie hoopt de Universiteit Maastricht dat de Vlaamse regering alsnog voor een oplossing zorgt.