Demotte vindt "Les Wallons, c'est du caca" wél kwetsend

Waals minister-president Rudy Demotte wil dat de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB) zijn standpunt over de anti-Waalse gezangen van Genk-supporters tijdens een uitwedstrijd op Tubeke, herbekijkt. De KBVB vond het gezang "niet kwetsend, maar eerder ludiek".

ikerremans

"Onbegrijpelijk en onaanvaardbaar", reageerde Demotte dinsdag. "Dit getuigt van een gebrek aan respect voor een volledig landsdeel. Ik wil hier geen communautaire zaak van maken, maar wil wel benadrukken dat de bond hier een negatief signaal verstuurt: niet alleen naar de supporters, maar naar de ganse bevolking."

Derwa

Demotte heeft ook bondsvoorzitter François De Keersmaecker en Tubeke-manager Louis Derwa uitgenodigd. Derwa stapte tijdens de bewuste wedstrijd het veld op en vroeg aan de scheidsrechter om de wedstrijd stil te laten leggen, maar die ging daar niet op in.

Tijdens de wedstrijd Tubeke-Genk scandeerden de Genk-fans ondermeer "Les Wallons, c'est du caca". Het bondsparket ging in beroep tegen de beslissing om Genk niet te straffen, maar dat beroep werd verworpen door de KBVB.

Aangeboden door onze partners