175 bestuurders rijden te snel

Print
Riemst - De verkeersdienst van de lokale politie heeft zondag drie bestuurders met verdovende middelen betrapt. Ze hadden die nog maar pas gekocht in Maastricht.

Een andere bestuurder reed met zijn voertuig onder invloed van verdovende middelen. Hij werd onderworpen aan een bloedproef en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

De controles begonnen om 13 uur en eindigden om 21 uur. Op de Bilzersteenweg in Hoeselt werden 826 voertuigen op hun snelheid gecontroleerd binnen de bebouwde kom; 84 bestuurders reden te snel, 54 veel te snel.

In de Tipstraat (70) in Beverst reden maar 2 van de 292 gecontroleerde voertuigen te snel, maar op de Maastrichterstraat in Mopertingen reden 59 van de 662 gecontroleerde voertuigen binnen de bebouwde kom (50) te snel.

Het rijbewijs van een bestuurder werd ingetrokken omdat hij 101 km per uur reed terwijl het donker was en er smeltende sneeuw viel. In Vroenhoven zijn op de Burgemeester Marresbaan 325 voertuigen gecontroleerd, waarbij er 30 sneller dan de toegelaten 70 km per uur reden. De topsnelheid bedroeg 124 km per uur.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio