Nieuwe stille mars voor droomplan Annick Van Uytsel in Derde Wereld

Print
De familie van Annick Van Uytsel wil samen met sympathisanten op 3 mei een tweede stille mars organiseren om geld in te zamelen voor de aanleg van een waterput in Kenia. Annick zelf droomde van werk in de Derde Wereld.

Annick Van Uytsel verdween in de nacht van 28 op 29 april 2007, toen ze op de terugweg was van een fuif in Schaffen. Op 3 mei 2007 werd het lichaam van het vermoorde meisje in het Albertkanaal in Lummen teruggevonden.

“Annick droomde ervan in de Derde Wereld te gaan werken”, zegt deken Felix Van Meerbergen van Diest, die het meisje heel goed heeft gekend. “Het idee voor de nieuwe mars nu komt van Annicks vader Eddy. Die verbleef in november in Kenia in Afrika. In Mteza, een dorpje in de buurt van Mombassa, kwam hij in een school met 400 kinderen zonder drinkbaar water. De nieuwe mars moet geld bij elkaar brengen om aan die school een waterput te bouwen.”

Voor de praktische organisatie van de mars op 3 mei wordt nu een stuurgroep gevormd. Die zoekt onder meer een wandelclub voor de praktische organisatie van de tocht, die hetzelfde traject zal volgen als twee jaar geleden. Ook jeugdbewegingen, scholen en andere organisaties worden aangesproken om aan de mars deel te nemen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio