"Het spijt me wat ik u allemaal heb aangedaan"

Print

Het spijt me wat ik u allemaal heb aangedaan

Op het assisenproces rond de moord op Bart Bonroy zijn vanmiddag zijn ouders aan het woord gekomen. De beschuldigde, Kenny Bolle, verontschuldigde zich tegenover de moeder en vader van Bart. Vader Guido Bonroy was niet onder de indruk.

"Er is een stuk weg van mij", getuigde moeder Nicole Roose. "Ik leef niet meer, ik probeer enkel te overleven. Ik ga opnieuw werken om goed zorg te dragen voor mijn andere zonen Hans en Stijn, maar met hen gaat het sindsdien ook niet zo goed."

'Het spijt me'

Op het einde van haar getuigenis kreeg beschuldigde Kenny Bolle het woord. "Het spijt me tegenover u en uw familie voor wat ik u allemaal heb aangedaan. Het spijt me." Eerder op de dag drukte Bolle ook zijn spijt uit tegenover Jilles Coopman, die op de fatale dag in februari 2007 bij Bart was en als eerste een steek kreeg toebedeeld door Bolle.

Ook na de getuigenis van vader Guido Bonroy verontschuldigde Kenny Bolle zich. De excuses maakten evenwel weinig indruk op de vader van Bart. "Zijn toekomst had hij al helemaal uitgestippeld. Hij ging zijn diploma halen in warmte- en koeltechnieken, ging werk vinden in die branche en zou goed geld verdienen om een mooi huis te kunnen zetten", vertelde Guido Bonroy over zijn zoon.

Kerkhof

Guido Bonroy is momenteel in behandeling en woont dichtbij het kerkhof. "Ik ga daar nooit meer weg. Zo ben ik elke dag bij Bart, tot de dag dat ik zelf ook moet gaan."