Zaterdag is een zwarte dag op de wegen naar de Franse Alpen

Print
Zaterdag is een zwarte dag op de wegen naar de Franse Alpen

Zaterdag is een zwarte dag op de wegen naar de Franse Alpen

Eind deze week start de krokusvakantie. Bij de uittocht naar de wintersportoorden op vrijdagavond en zaterdag wordt het heel druk op alle toegangswegen naar de skigebieden. In Frankrijk is zaterdag zelfs een zwarte dag in het Alpengebied en het noordoosten.

Bij sneeuw of ijzel kan het verkeer volledig in de knoop geraken en bij momenten zelfs onmogelijk worden. Automobilisten kunnen het best vrijdagochtend vroeg vertrekken of het vertrek uitstellen tot zondag. Voor de terugkeer wordt het vooral erg druk op zaterdag 28 februari. Een terugkeer op zondag 29 februari zal niet zo’n probleem vormen.

Vertrek

In België wordt het druk met kans op files op vrijdagnamiddag en -avond en op zaterdagvoormiddag.

In Frankrijk start een tweede vakantiegolf. Op vrijdag 20 februari wordt het enkel erg druk in het noordoosten van het land met kans op files vanaf de middag. Zaterdag 21 februari wordt een superdrukke dag in het Alpengebied en het noordoosten: een dag met zeer moeilijk verkeer en ellenlange files. Vooral op de toegangswegen naar de skistations wordt het aanschuiven. Elders in Frankrijk voorziet men druk verkeer met kans op filevorming.

In Duitsland wordt het aanschuiven op vrijdag vanaf de middag en vooral op zaterdag met files in Zuid-Duitsland richting Oostenrijk en Zwitserland. De grootste verkeersdrukte wordt verwacht tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Ook in Zwitserland en Oostenrijk wordt zaterdag dé te mijden dag voor het vertrek.

Op zondag worden nergens problemen verwacht.

Terugkeer

Zaterdag 28 februari wordt een rode dag in Frankrijk in de Alpenregio, de Rhonevallei en in Bourgogne richting noorden. Men verwacht lange files tussen 10.00 uur en 20.00 uur. Elders in Frankrijk verwacht men geen problemen. Zondag is een groene dag.

In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland worden files verwacht op zaterdag richting noorden vooral tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Men voorziet geen grote problemen op zondag.

In België verwacht men de grootste drukte op zondagnamiddag en -avond voor de terugkeer.

Archieffoto - Bron: Touring