"Ik voel mijn krachten tegen recordtempo terugkomen"

Print
"Ik voel mijn krachten tegen recordtempo terugkomen"

Ik voel mijn krachten tegen recordtempo terugkomen

Vlaams volksvertegenwoordigster Marie-Rose Morel is opnieuw aan de beterhand. Zaterdag werd de Vlaams-Belang politica overgebracht naar de afdeling quarantaine van een Vlaams universitair ziekenhuis, omdat haar lichaam te hevig reageerde op de chemotherapie. "Oef. Terug op de wereld. De afgelopen dagen zijn in een roes aan mij voorbijgegaan. Maar … ik ben er nog!", schrijft ze op haar website.


"Vandaag is het dinsdag en voel ik tegen recordtempo mijn krachten terugkomen. Al zal het even duren voor ik weer de reserves heb opgebouwd waar ik de dagen vóór mijn eerste chemo zo hard aan gewerkt had. De gewonnen kilo's zijn als sneeuw voor de zon gesmolten en eten of drinken smaakt niet echt", schrijft ze vandaag in het 'kankerdagboek' op haar website

Calorieën

Marie-Rose Morel onderging de afgelopen twee weken haar eerste chemokuur voor de uitgezaaide baarmoederkanker waaraan ze lijdt. Zaterdag werd ze overgebracht naar een isolatietent, omdat haar lichaam te hevig reageerde. "Ik heb maar welgeteld tot dinsdagochtend om voldoende calorieën op te doen om mijn tweede chemo aan te vatten. Enige creativiteit zal nodig zijn", aldus Morel.

De politica verliest ten gevolge van de chemo ook haar haren. "Met plukken valt het uit. Alsof vijandelijke Apaches vannacht door mijn kamer waren geslopen, zo lag mijn halve scalpel vanochtend op mijn hoofdkussen", klinkt het. Morgen zullen haar haren afgeschoren worden en zal Morel een pruik dragen.

Overleven

Toch geeft Morel de moed niet op en wil ze blijven vechten tegen haar ziekte. "Ik weet nu al dat we ook dit weer zullen overleven. Misschien met wat tranen, zeker met het nodige lachen."