Steun voor slachtoffers verkeersongevallen online

Print
Steun voor slachtoffers verkeersongevallen online

Steun voor slachtoffers verkeersongevallen online

Vandaag zijn twee nieuwe sites gelanceerd die informatie en ondersteuning moeten bieden aan iedereen die betrokken is bij een verkeersongeval.

De lancering gebeurde naar aanleiding van een congres in het Vlaams parlement onder de titel 'Samen Geraakt', over de opvang van verkeersslachtoffers. Op www.watnaeenverkeersongeval.be en www.ikbenverkeersslachtoffer.be vind je informatie over alle aspecten van een verkeersongeval.

Dezelfde informatie was eerder al gebundeld in een gids ('Als het verkeer je raakt, praktische gids na een verkeersongeval'). De gids wordt gratis verspreid door onder meer politie, ziekenhuizen en mutualiteiten. De gids kan ook worden besteld via de Vlaamse infolijn op het gratis nummer 1700 en bij Rondpunt via mail.

275.000 euro

In 2008 werd het steunpunt verkeersslachtoffers onder de naam ‘Rondpunt’ opgericht met steun van de Vlaamse overheid. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Veerle Heeren (CD&V) trok recent 275.000 euro uit zodat Rondpunt een gids en een website kon ontwikkelen voor iedereen die betrokken is bij een ernstig verkeersongeval en waarbij iemand gewond raakte of overleed.

Steun voor slachtoffers verkeersongevallen online gids,ikbenverkeersslachtoffer.be,site,Veerle Heeren,verkeersslachtoffers