Bolle drukt spijt uit over steekpartij aan vriend van Bart Bonroy

Print
Bolle drukt spijt uit over steekpartij aan vriend van Bart Bonroy

Bolle drukt spijt uit over steekpartij aan vriend van Bart Bonroy

Op het proces rond de moord op Bart Bonroy heeft dader Kenny Bolle zijn spijt betuigd tegenover Jilles Coopman, die als vriend van Bonroy ook gekwetst raakte bij de steekpartij. Coopman zei nog steeds psychologische bijstand te krijgen sinds de fatale dag in februari 2007.

Jilles Coopman kreeg als eerste een steek toebedeeld door Bolle, maar overleefde dankzij de dikke jas die hij aan had. Volgens de getuige startte alles toen Bolle agressief werd omdat hij geen sigaret kreeg. "Alles gebeurde vliegensvlug", vertelde Coopman.

"Bart viel langzaam neer en ik ging direct naar hem toe. Ik zag meteen hoe erg het was en zei hem nog dat het wel goed zou komen. Ik legde mijn jas op zijn buik om het bloeden te stelpen, maar hij zei me nog dat het te veel pijn deed. Het ging allemaal zo snel."

Spijt

Coopman lijdt nog steeds onder het verlies van zijn boezemvriend, waar hij bijna dagelijks mee afsprak. "Hij was de pijler op wie ik vertrouwde."

De getuigenis maakte klaarblijkelijk ook indruk op de dader. Na de getuigenis stond hij recht en drukte hij zijn spijt uit. "Het spijt me wat ik je die avond heb aangedaan en dat ik je vriend heb afgenomen."

Braaf

Ook een goede maat van Bolle, Enis Adjini, verscheen op de getuigenbank. Hij omschreef hem als "één van mijn braafste maten". Hij zou de maanden voordien wel wat veranderd zijn, maar volgens Adjini was het niet ongewoon dat hij een wapen bij zich had, vermits één derde van de feestvierders een wapen draagt, aldus de ex-Joegoslaaf.

Na de middag leggen de ouders van Bart Bonroy een getuigenis af.