Decathlon trekt naar Olen

Print
Decathlon gaat een filiaal openen in het Shopping Park in Olen. De sportketen heeft zich geëngageerd om 4.400 m² in het winkelcentrum af te huren. Daarmee is meteen 15% van de totaliteit al voorverhuurd.

Het Shopping Park Olen wordt gebouwd op de site van het vroegere wooncentrum Van De Ven. Het is een ontwikkeling van de beursgenoteerde vastgoedbevak Intervest Retail. De totale oppervlakte van het centrum bedraagt 35.000 m², waarvan 26.642 m² netto winkelruimte. Het gaat om een investering van 35 à 40 miljoen euro.

De aanvang van het project zal in belangrijke mate afhangen van de ontwikkeling inzake verdere voorverhuringen en van de beschikbaarheid van financiering.

Intervest Retail is gespecialiseerd in winkelruimten. De vastgoebevak heeft voor 327,4 miljoen euro aan panden en gronden in portefeuille. 55% slaat op baanwinkels en winkelcentra, 45% op stadswinkels. Eind vorig jaar was 99,3% verhuurd.

De bevak maakte dinsdag zijn resultaten over 2008 bekend. Die lieten een stijging zien van het uitkeerbaar operationeel resultaat van 7,5 miljoen euro tot 10,9 miljoen euro. Voor de aandeelhouders is dat goed. Zij mogen een dividend van 2,14 euro bruto per aandeel verwachten. Vorig jaar dienden ze nog tevreden te zijn met 1,47 euro. Toen dienden ze de gevolgen van een mislukte investering in Factory Shopping Messancy door te slikken.

JVG