Koersverlies bij KBC loopt op tot 10 procent

Print
Koersverlies bij KBC loopt op tot 10 procent

Koersverlies bij KBC loopt op tot 10 procent

De Europese beurzen blijven in de ban van de recessie. De koersen openden vandaag vlak, maar zijn teruggevallen tot een verlies van bijna 2 procent voor de Bel-20. Grootste daler was op een bepaald moment KBC. Het bankaandeel verliest rond het middaguur 10 procent.

Voor KBC is dit de tweede zware verliesdag op rij. Maandag in de late handel zakte het aandeel fors weg tot een verlies van 12 procent. Meerdere elementen dragen daar toe bij. Analisten maken zich zorgen over de resultaten van KBC in Centraal- en Oost-Europa maar ook in Ierland.

Ratings

Een rapport van Moody's zegt dat West-Europese banken met activiteiten in Oost-Europa voor een nieuwe ronde van ratingverlagingen staan. Goody Stockbrokers verwacht dat zes Ierse banken de eerstkomende drie jaar 27,7 miljard euro in het rood kunnen gaan door verliezen in de kredietactiviteiten. In Ierland, dat momenteel kampt met een gigantische vastgoedcrisis, is KBC actief onder eigen naam en met het filiaal IIB Bank.

André Bergen, de afgevaardigd bestuurder van KBC, zei vorige week dat de bank nog altijd een positieve economische groei te verwacht voor de belangrijkste Oost-Europese markten, met uitzondering van Hongarije.