NMBS blijft invoering uniform ticket vertragen

Print
NMBS blijft invoering uniform ticket vertragen

NMBS blijft invoering uniform ticket vertragen

Het uniforme ticket dreigt nog meer vertraging op te lopen en helemaal te verwateren. Het ticket is een project van de NMBS, De Lijn de Brusselse vervoermaatschappij MIVB en haar Waalse evenknie TEC.

Oorzaak is een beslissing van de NMBS om met elke van de partners bilaterale akkoorden af te sluiten. De NMBS zou voor deze piste kiezen omdat een studie wijst op een hogere dan geraamde investering voor het universele ticket. Dat schrijven La Libre Belgique en Vers L'Avenir.

Door de houding van de NMBS zou de invoering van het universele ticket met chip meerdere maanden vertraging oplopen. De spoorwegmaatschappij zou zich zelfs teruggetrokken hebben uit het gemeenschappelijke filiaal Ubigo, dat het project stuurt.

2011-2012

Volgens La Libre Belgique zou de gewijzigde houding van de NMBS een gevolg zijn van een geschil met de holding. Die weigert een saldo van 30 miljoen euro te betalen zolang een aantal rekeningen niet zijn voorgelegd. Officieel wordt het eenheidsticket met de vier operatoren nog steeds gesteund, met als tijdshorizon 2011-2012.