Platweijerswandeling

Print
Beringen - Op zondag 22 februari richt Pasar Beringen, het vroegere Vakantiegenoegens, de Platwijerswandeling in. Het vertrek is om 14.00 uur, aan het parochiecentrum Sint - Jan in de Nieuwstraat Hasselt - Kuringen. De wandeling is ongeveer 7 km. lang, en gaat langs vele vijvers met hun zeer rijke fauna.

Natuurgebied: De Weijers

De Weijers is een natuurgebied van 700 hectare groot. Het gebied bevat water, riet en heide. Het natuurgebied ligt in het midden van Limburg. De vele vijvers zorgen voor mooie fauna en flora. Men kan er onder andere de boomkikker en de ijsvogel bewonderen. De Wijers werden ook uitgebreid met 2 nieuwe wandelroutes. De nieuwe wandelroutes verbinden het domein Kelchterhoef met het natuurreservaat Ten Haagdoornheide.

De deelnameprijs voor deze wandeling bedraagt voor leden €1, voor niet leden €1,5. Inbegrepen in de deelnameprijs is een consumptie met een wafel.

Voor verdere informatie kan men terecht op telefoonnummers 011428929 of 011426139.

Martin Pairoux

Dit artikel werd geschreven door een burgerjournalist. Wilt u meer informatie over ons project burgerjournalistiek of hebt u zin om zelf artikels te schrijven voor hbvl.be? Mail ons dan!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio