Werknemers DAF Trucks hervatten werk

Print
Werknemers DAF Trucks hervatten werk

Werknemers DAF Trucks hervatten werk

Verschillende afdelingen bij DAF Trucks in Westerlo hadden deze ochtend het werk neergelegd, nadat gisteravond werd aangekondigd dat 873 (800 arbeiders en 73 bedienden) werknemers aan de deur worden gezet. Na een toelichting door de directie werd het werk hervat.

Het nieuws van de afslanking kwam voor heel wat werknemers als een mokerslag aan. Velen vernamen het nieuws via de media, anderen wisten er nog niets van tot ze vandaag nietsvermoedend op hun werk verschenen. De reacties zijn dan ook emotioneel en gefrustreerd.

De aangeslagen werknemers vroegen dan ook meer uitleg van de directie. Rond de middag kregen ze die ook. Nadien togen ze weer aan het werk.


Bent u werknemer bij DAF en wilt u uw verhaal kwijt aan onze krant? Dan mag u ons altijd contacteren via e-mail , met vermelding van uw naam en telefoonnummer.

Lees ook: 873 jobs verloren bij DAF Trucks Westerlo

Lees ook: Werknemers DAF ingelicht via media

400 ontslagen in Eindhoven

Ook in Eindhoven wordt er gesnoeid bij vrachtwagenbouwer DAF. Daar verdwijnen 400 banen, bovenop de eerder aangekondigde 170 afvloeiingen. Bij DAF in Westerlo werd maandagavond bekend dat er 873 banen verdwijnen.

Voorzitter Bouke Wijnia van de ondernemingsraad van DAF vreest zelfs nog een derde ontslagronde, als de vooruitzichten in de vrachtwagensector niet snel verbeteren.

De 400 ontslagen voor Eindoven werden dinsdag mondeling afgekondigd. De werktijdverkorting bij DAF loopt midden juni af. Met de vakbonden is afgesproken dat er tot midden juli geen mensen worden ontslagen.