Levi Leipheimer nieuwe leider in Ronde van Californië

Print
Levi Leipheimer nieuwe leider in Ronde van Californië

Levi Leipheimer nieuwe leider in Ronde van Californië

In hun eigenste Ronde van Californië hebben de Amerikanen de macht gegrepen. Thomas Peterson van het Garmin-team heeft de tweede etappe gewonnen voor zijn landgenoot Levi Leipheimer. De Astana-renner is meteen de nieuwe leider in de tussenstand.

Het werd een zware en uitgeregende tweede etappe van 186,6 kilometer die liep van Sausalito naar Santa Cruz. Onderweg reed het peloton onder meer over de befaamde Golden Gate Bridge in Californië.

Levi Leipheimer was duidelijk de beste klimmer van het pak op het bergachtige parcours. Op de slotklim kon enkel Peterson volgen, die aan de meet ook de overwinning cadeau kreeg.

Armstrong valt

Leipheimer ontfutselde op zijn beurt de leidersplaats van Francisco Mancebo. Derde werd Michael Rogers op 20 seconden. Lance Armstrong kwam als dertiende over de meet in de achtervolgende groep, met daarin onder meer ook de Belgen Kevin Seeldrayers, Jurgen Van de Walle en Kevin De Weert.

Even ontstond er opschudding toen Armstrong na 120 kilometer werd geraakt door een motor en ten val kwam. Na een fietswissel kon 'The Boss' echter zijn weg voort zetten.

In de stand moet Leipheimer Rogers, David Zabriskie en Armstrong nog binnen de halve minuut dulden.