Vakantie

Het weer voor dinsdag 17 februari

Print
Het weer voor dinsdag 17 februari

Het weer voor dinsdag 17 februari

Voormiddag blijft het in Limburg nog regenen. Namiddag krijgen we ook drogere periodes maar er kan toch nog af en toe wat regen of motregen vallen. Pas in de loop van de avond wordt het overal droog met opklaringen vanuit het noordoosten.

De maxima liggen tussen +6°C in het oosten en +7°C in het westen van Limburg. De wind waait zwak en draait in de loop van de dag van noordwestelijke naar oostelijke richting.

Vanavond schuift vanuit het oosten droge maar koude lucht binnen waardoor we in Limburg weer lichte tot lokaal zelfs matige nachtvorst voor de kiezen krijgen. Minima woensdagochtend tussen -5 en -3°C. Hoe meer naar het oosten, hoe lager de temperaturen. Er kunnen zich dus overal rijm- en ijsplekken vormen. Overdag kan het kwik toch weer opklimmen naar een graad of 4 boven het vriespunt. Het blijft dan droog met zeker voormiddag toch brede zonnige periodes waardoor woensdag zeker de beste dag van de week wordt.

Tijdens de nacht naar donderdag daalt de temperatuur weer naar het vriespunt en kan er winterse neerslag vallen. Dat zou zelfs om enkele centimeters sneeuw kunnen gaan met een gladde ochtendspits tot gevolg. De kans op sneeuw is het grootst voor het oosten van Limburg. Koude en zachte lucht botsen net boven onze provincie op mekaar waardoor 50km meer naar het oosten of westen een wereld van verschil kan maken. Overdag kan er af en toe wat motregen vallen met maxima die pas in de vooravond 4 tot 5°C kunnen bereiken.

Vrijdagnacht wordt de koudste lucht verder weggedreven en blijft de temperatuur net boven het vriespunt schommelen. Er staat nauwelijks wind waardoor er mistbanken kunnen gevormd worden. Overdag is het betrokken met nu en dan wat lichte regen of een buitje. De maxima liggen rond 6°C.

Op zaterdag mogen we periodes met regen of motregen verwachten. Voor de carnavalisten is het dus duimen dat het net tijdens de optochten enkele uren zo goed als droog blijft maar ik vrees toch voor natte pakken. Het wordt wel zachter met minima rond +3°C en maxima tot 8°C. De zuidwestenwind gaat namiddag wel wat harder waaien.

Ruben Weytjens

Niet te missen