Maaseikse 'vampier' zet Nederlands tv-programma op stelten

Maaseikse 'vampier' zet Nederlands tv-programma op stelten

Maaseikse 'vampier' zet Nederlands tv-programma op stelten

Maaseik - Het tweede seizoen van het SBS6- programma ‘De nieuwe Uri Geller’, een ‘Idool’ voor mentalisten, laat in Nederland niemand onberoerd, en daar zit Maaseikenaar Vincent Neel (37) voor veel tussen.

‘s Mans bloederige acts leiden haast elke week tot woedeaanvallen bij Geller, die als eenmansjury in het programma zetelt.

Herbekijk hier de act van Vincent

Neel, in Nederland tegenwoordig ook wel een vampier genoemd, zette in de eerste aflevering meteen de toon door een bloedzuiger in tweeën te bijten. “Dit is walgelijk. Ik kan het met geen ander woord beschrijven”, reageerde Geller. “Als het aan mij lag, zou je meteen gediskwalificeerd worden.”

“Mijn twee dochters zaten allebei in de zaal”, zegt Vincent, “en ze hebben de oudste moeten tegenhouden, want die wilde Geller eens flink de waarheid zeggen. Ik had het zelf ook moeilijk met de kritiek. Nu (Vincent zit vrijdag in de kwartfinale, red.) weet ik dat hij zo zal reageren - en doe ik er met opzet nog een schepje bovenop - maar die eerste keer kwam Gellers tirade als een donderslag bij heldere hemel. Het is een beetje hypocriet: hij verwijt mij occultisme, maar roept zelf geesten op. Soit, van mij mag iedereen zijn eigen mening hebben, maar moet je die op zo’n manier uiten? Door - zoals hij in een van de afleveringen deed - een glas kapot te gooien?”

Wat Vincent nog het meest stoort, is dat mensen hem als een soort vampier zien. “Of als een satanist”, zegt hij.
“Terwijl niemand me ooit heeft kunnen betrappen op satanische rituelen of symbolen. Ik ben een entertainer. Goed 90% van mijn inkomsten haal ik uit goochelshows voor kinderen, waarbij ik zowaar konijnen uit een hoed tover. Ik doe wel eens bizarre, choquerende acts - nog choquerender dan wat je op tv ziet: breinaalden door mijn arm steken, iemands dood voorspellen, etc. - maar enkel in privé-kringen en op uitdrukkelijk verzoek. Omdat ik dan kan inschatten wie er voor me staat. Op tv, met zeshonderd mensen in de zaal en anderhalf miljoen mensen thuis, kan ik dat niet.”

Intussen houden Nederlandse christenen op internet een gebedsactie opdat Vincent “tot bezinning mag komen”. “Nog voor het programma goed en wel begonnen was, e-mailden ze me al dat ze voor me zouden bidden”, zegt hij. “Toen het programma eenmaal liep, e-mailden ze dat ze het bidden hadden opgegeven, maar intussen - als ik de artikels in de Nederlandse kranten mag geloven - zijn ze opnieuw begonnen. Ik ben vereerd (lacht).”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio