In Beringen wel boete voor wie door rood licht rijdt

In Beringen wel boete voor wie door rood licht rijdt

In Beringen wel boete voor wie door rood licht rijdt

Beringen - De politierechter van Beringen heeft gisteren vier zaken van weggebruikers behandeld die door het rode licht waren gereden.

De zitting verliep vlekkeloos: noch de advocaten, noch de gedaagden maakten de rechter erop attent dat zijn collega in Hasselt alle zaken van rodelichtrijders heeft geschorst.

In het gebied waarvoor de politierechtbank van Beringen bevoegd is, zou dergelijke overtreding dan ook zonder meer worden gedagvaard. In het rechtsgebied van de Hasseltse politierechter, is dat niet het geval. Zo krijgen weggebruikers die in Hasselt door het rode licht rijden een onmiddellijke inning, wat neerkomt op een boete van 150 euro, door de politie toegestuurd.

Advocaat Patrick Verachtert maakte de rechter erop attent dat niet elke overtreding op dezelfde wijze wordt gesanctioneerd. Zo kregen andere rodelichtrijders geen onmiddellijke inning toegestuurd, maar werden ze onmiddellijk gedagvaard.

Niet alleen betaalden die een hogere boete en kregen ze een rijverbod maar de veroordeling kwam ook op hun strafblad te staan. De Hasseltse politierechter volgde de advocaat in zijn redering en schorste alle zaken totdat het grondwettelijk hof een beslissing neemt. Die zou een jaar op zich kunnen laten wachten.


NV

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio