“Afdruk van bal stond op mijn trui”

“Afdruk van bal stond op mijn trui”

“Afdruk van bal stond op mijn trui”

Peer - Bart Peeters sloeg in de slotfase van de wedstrijd Nieuwerkerken-Overpelt een omhaal van Steffen Clerinx onder de lat weg en ranselde nadien nog een schot van Eddy-Tim Verjans uit de kruising. Op die manier leverde de doelman van Overpelt zijn niet geringe bijdrage in de driepunter van de koploper.

Trainer Moons van Nieuwerkerken had het er moeilijk mee. “Omdat Peeters al in de eerste minuten van de wedstrijd rood had moeten krijgen”, kloeg Moons.
Volgens Moons bezondigde Peeters zich aan handspel toen hij voor de doorspurtende Boffin buiten de grote rechthoek de bal met de hand speelde.
“De ref fluit en geeft geel. Welk reglement is dat?” foeterde Moons. “Het feit dat hij geel geeft, betekent dat hij een overtreding heeft gezien en dan was in dit geval enkel rood mogelijk.”

Peeters ontkent. “Het was absoluut geen hands”, aldus de OVV-keeper. “De bal stuitte verkeerd op en kwam tegen de zijkant van mijn borst terecht. Er was nog maar een halve minuut gespeeld, ik had nog geen bal moeten pakken. De afdruk stond duidelijk op mijn trui. Men moet bij Nieuwerkerken niet lullen.”

Peeters geeft wel toe dat Moons een punt heeft wanneer hij zegt dat als de ref fluit hij rood moest geven. “Maar misschien twijfelde de ref en had hij beter geen kaart getrokken. Bovendien had Boffin geen vrij spel, want Rob Kelgtermans bevond zich nog bij Boffin en ook Plessers liep nog in zijn buurt.”

Trainer Tielemans van Overpelt vond de reactie van zijn collega Moons buiten proporties. Tielemans: “Van handspel was geen sprake. En indien ja, dan begrijp ik een reactie op het moment zelf, maar je blijft geen half uur lang de ref maar uitschelden en tieren. Als ik de scheidsrechter was geweest, had ik hem uit de neutrale zone verwijderd. “
Hoe dan ook, Overpelt blijft door de moeilijke maar nipte zege op titelkoers.

“We hebben het in Nieuwerkerken niet gemakkelijk gehad. Het zware veld liet geen goed voetbal toe en Nieuwerkerken speelde agressiever dan wij. Binnen twee weken komt Bree naar Overpelt. Als wij Bree kloppen, is de competitie nog niet gedaan. Dan zie ik ons nog kampioen spelen”, besluit Peeters.

Jos CASTERMANS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio