"Handjes wassen na het plassen"

"Handjes wassen na het plassen"

Handjes wassen na het plassen

Alken - Volgens Vlaams minister van Welzijn Veerle Heeren (CD&V) voorkomt handen wassen infectieziektes. Daarom bracht ze gisteren ‘Handige Hans’ mee naar basisschool ‘t Laantje in Alken. Hij moet kleutertjes aanzetten tot meer handhygiëne.
p>Voor de campagne ‘Handjes wassen met Handige Hans’, die 20.000 euro kost, worden affiches en spelmateriaal verdeeld over 2.850 Vlaamse basis- en kleuterscholen. In Basisschool ‘t Laantje in Alken kwam de minister zelf aan de kleutertjes uitleggen waarom en hoe ze hun handjes moeten wassen.

“Het is bewezen dat handen wassen de verspreiding van infectieziektes zoals verkoudheid en griep voorkomt”, zegt Heeren. “Met een plezante campagne willen we kinderen er daarom vertrouwd mee maken, en ook ouders en leerkrachten aanzetten tot meer aandacht voor handhygiëne.”

Beestjes

De ‘Handige Hans’ op de posters en het spelmateriaal leert kleuters dat handen wassen moet na het eten, na het toilet, als de handen vuil zijn van het spelen en wanneer je ziek bent.
Dat heeft Birthe Vanlangenaeker (5) uit Alken, een van de aandachtige kleuters, goed onthouden. “Want als je niest komen er beestjes op je handen en dan kan je die doorgeven aan iemand anders”, weet Birthe.

Haar kleuters zijn al vertrouwd met het handen wassen, zegt juf Jacqueline. “Na het spelen in de zandbak lopen ze automatisch naar de wasbak. Als we hen nu die houding aanleren, zullen ze dat als volwassene hopelijk blijven doen. Ze moeten alleen nog leren de kraan dicht te draaien.”


SofVa
www.handigehans.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio