"Keel doet enorm veel pijn"

Heusden-Zolder - Wouter Vandevenne liep in de partij tegen Lyra (1-2-verlies) een wel zeer merkwaardige blessure op: een gezwollen strottenhoofd.

“Het gebeurde toen ik een tackle inzette. De andere speler sprong omhoog om mijn sliding te ontwijken, maar raakte bij het neerkomen mijn nek met zijn studs. Resultaat: een schram over mijn hals en een gezwollen strottenhoofd”, legt Vandevenne uit.
“Door de zwelling kreeg ik moeilijk adem, waardoor ik naar de kant moest. Het deed en dóét nog steeds enorm veel pijn. Ik verwacht niet dat er iets ernstigs aan de hand is. Ik ga ervan uit dat ik er tegen Wijgmaal gewoon bij ben.”

Trainer Guy Claes plaatste na de wedstrijd vraagtekens achter enkele scheidsrechterlijke beslissingen. “Ik moet onze trainer gelijk geven”, aldus Vandevenne. “Vooral die zogenaamde handsbal bij de penalty. Hun aanvaller en onze verdediger vechten een kopbalduel uit, beetje trekken, beetje duwen. Dan krijgt mijn ploegmaat de bal ergens op het lichaam, tussen de bovenarm en de borst. Zeker geen handsbal. Als je zo’n penalty tegenkrijgt in de 82ste minuut is dat heel zwaar.”

StiVa

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio