Thesvoorzitter geeft fakkel door

Thesvoorzitter geeft fakkel door

Thesvoorzitter geeft fakkel door

Tessenderlo - Benny Nuyts (foto) stopt als voorzitter van Thes Sport. De 57-jarige Nuyts is aan zijn elfde seizoen als preses bezig en wil de fakkel doorgeven.
Hij had al een aantal keren een ballonnetje opgelaten bij de andere bestuursleden, maar die konden hem telkens ompraten.

“Maar deze keer heb ik mijn ontslagbrief naar de Bond gestuurd, er is geen weg meer terug. Pas op, ik keer Thes de rug niet toe, integendeel. Ik wilde gewoon een signaal geven dat we met te weinig volk in het bestuur zitten. En dat is niet in dovemansoren gevallen, want er hebben zich al vier nieuwe mensen gemeld. Ze stellen als voorwaarde dat ik in het bestuur blijf, maar dat was ik sowieso van plan.”

Volgens kwatongen liggen de tegenvallende resultaten aan de basis van zijn beslissing. “Dat heeft er echt niks mee te maken”, geeft Nuyts aan. “Een van mijn hobby’s is fietsen en ik wil bij de wielertoeristen weer de langere ritten en buitenlandse uitstappen meerijden. Bovendien moet ik ook aan mijn gezondheid denken en beseffen dat er andere dingen in het leven zijn dan alleen voetbal. Ik wil meer tijd vrijmaken voor mijn familie.”

Ondertussen blijft Thes na een 0 op 21 op een voorlaatste plaats hangen, al heeft het na de match tegen Lille vertrouwen getankt. “Ik ben fier op mijn groep, want we verdienden om te winnen”, zegt coach Eric Reenaers. “De groep is nog heel gretig. Ze hebben al aangegeven dat ze tot de laatste zondag willen strijden voor het behoud.”

KJ/Foto HBvL

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio