Sp.a wil 3,2 miljoen euro voor grond STVV

Sp.a wil 3,2 miljoen euro voor grond STVV

Sp.a wil 3,2 miljoen euro voor grond STVV

Sint-Truiden - Jef Cleeren (CD&V) was gisteren even voorzitter van de gemeenteraad. Roland Duchâtelet (Open Vld) ging naar buiten, want op de agenda stond de verkoop van de voetbalterreinen aan STVV.
p>Bert Breesch (Lijst Burgemeester) trok zich ook terug, want hij gaat straks het STVV-hotel uitbaten. Nick Blondeel (Vlott) vond dat Jef Cleeren ook naar buiten moest. “Want u zit toch ook in STVV.” Cleeren bleef gewoon zitten.

Johnny Vangrieken (Lijst Burgemeester) zei dan weer dat het om zijn dossier ging, want hij is schepen van Sport. “Het is mijn bevoegdheid, maar ik heb dit niet op de agenda gezet. Duchâtelet heeft dat zelf gedaan, terwijl het dossier nog niet klaar is. Het aankoopcomité zegt dat de grond 3,28 miljoen waard is, zeker omdat STVV straks stukken kan doorverkopen en zo de meerwaarde opstrijkt.”

Het aankoopcomité geeft twee schattingen voor de grond. Een bedrag met erfpacht (500.000 euro) en eentje zonder (3,28 miljoen euro). Lijst Burgemeester houdt vast aan die 3,28 miljoen euro. “Wij zijn voor de verkoop, maar over de prijs is niet eens onderhandeld. Je mag trouwens nooit onder de prijs van het aankoopcomité verkopen.”

Bert Stippelmans (CD&V) verdedigde de som van 500.000 euro, “omdat de erfpacht op dit moment geldt. We moeten de club de kans geven zich te ontwikkelen.”

Schepen Pascal Vossius had het over een politiek spel. “Sinds de komst van Roland Duchâtelet in 2003 heeft Sint-Truiden niets meer in voetbal moeten investeren, in de jaren daarvoor ging er 220.000 euro per jaar naar STVV.”
De verkoop, voor 500.000 euro, werd met 15 ja-stemmen goedgekeurd.

JCr/LC

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio