‘Postcrossers’ sturen al 2 miljoen prentkaarten

‘Postcrossers’ sturen al 2 miljoen prentkaarten

‘Postcrossers’ sturen al 2 miljoen prentkaarten

Peer - Elke dag een mooie kaart in je brievenbus uit een ver land. Daar droomde de Portugees Paulo Magalhães van toen hij drie jaar geleden zijn website www.postcrossing.com oprichtte. Op dit moment zijn er in 192 landen liefst 82.000 ‘postcrossers’ die al 2 miljoen prentkaarten hebben verstuurd.

“Het werkt heel eenvoudig”, zegt Mieke Soors (26) uit Peer. “Je meldt je aan op de website, krijgt dan een code en een adres waar je een kaartje naartoe kunt sturen. Eenmaal je geregistreerd bent, gaat je naam in een pot en moet weer iemand anders een kaartje naar jou sturen.” Mieke is nog maar acht maanden ‘postcrosser’ en heeft al 130 kaartjes ontvangen. “De meeste van vrouwen uit de Verenigde Staten, Finland en Duitsland. Ik vind het vooral fijn om te zien hoe het er elders uitziet. Een beetje een vervanging voor een echte vakantie. Vooral de natuurpracht van over de hele wereld zie ik graag. Zelf stuur ik toeristische kaarten van Peer of uit de rest van België.”

Penvriendinnen
Veel mensen hebben schrik om hun post te openen, omdat er meestal rekeningen bijzitten, maar Mieke Soors is altijd opgewekt als de postbode langskomt. “Er zit meestal persoonlijke post bij, ja. Ik schrijf al sinds mijn 16de brieven naar pennenvriendinnen. Ik heb er nu al een 25-tal, allemaal vrouwen, want gesprekken onder vrouwen verlopen anders en ik ben ook getrouwd. We hebben het meestal over dagdagelijkse dingen. Nee, ik heb ze nog nooit gezien, alhoewel er ook vriendinnen tussen zitten van België, Nederland en Duitsland.”

De Post mag brieven- en kaartenschrijfsters als Mieke dankbaar zijn, want zij spendeert maandelijks 25 tot 30 euro aan haar hobby. Lidmaatschap van Postcrossing is gratis, maar donaties worden in dank aanvaard en ze verkopen ook allerlei gadgets.

Guy THUWIS
www.postcrossing.com

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio