"Wendy was aan het bellen op de pechstrook"

Bij een tragisch ongeval is zaterdagochtend de 23-jarige Wendy Vanseer uit Diepenbeek omgekomen. De jonge vrouw werd op de E314 ter hoogte van de afrit Tielt-Winge gegrepen door een vrachtwagen toen ze op de grens van de pechstrook en het eerste rijkvak liep. “Ze heeft de snelweg zeker niet overgestoken”, benadrukken het parket en de familie.

kscherpenberg

Wendy was met drie goede vriendinnen en een vriend gaan stappen in Leuven. “Ze waren naar een holebi- fuif in feestzaal Lido geweest,” vertelt haar nicht Jessica Di Caro uit Maasmechelen. “Toen het gezelschap rond zes uur onderweg was naar huis, onstond er in de wagen een discussie, naar verluidt over relatieproblemen.

Rumoer

Een oudere vriendin, die de auto van Wendy bestuurde, stopte vervolgens op de pechstrook. “Het slachtoffer wilde graag telefoneren maar kon dat niet in de auto omdat er te veel rumoer was. Ze is uitgestapt, maar zag daarbij niet dat ze op de grens van de pechstrook en het eerste rijvak wandelde,” vertelt Patrick Vits, parketwoordvoerder in Leuven.

“Haar medepassagiers wilden haar daarop attent maken, en reden de wagen tot net achter de jonge vrouw, toen er ineens een grote vrachtwagen aangereden kwam. De vrouw draaide zich om, maar de chauffeur zag haar niet en heeft haar meegesleurd. Ze was op slag dood.”

Zelfmoord

Volgens Vits gaat het om een noodlottige samenloop van omstandigheden, en zeker niet om zelfmoord. “De jonge vrouw is zéker niet de snelweg overgestoken, zoals zaterdag in het nieuws werd gemeld. Ze liep op de rand van de pechstrook met de autoweg en dat is haar fataal geworden.” Haar medepassagiers, die het ongeval voor hun ogen zagen gebeuren, verkeerden in shock. Ze werden overgebracht naar het UZ Leuven waar ze opvang kregen. “Ook de komende weken zullen ze nog beroep doen op slachtofferhulp want ze zijn heel erg onder de indruk,” vertelt Jessica.

Wendy Vanseer woonde in Diepenbeek, maar was van plan om terug naar haar geboortestad Maasmechelen te verhuizen. “Ze had net gebroken met haar vriendin, na een relatie van ongeveer een jaar. Al haar spullen stonden nog in hun huis, maar Wendy verbleef daar niet meer, ze logeerde bij kennissen in Maasmechelen,” legt haar nicht uit.

Kinderverzorgster

Wendy’s ex Evi kreeg het nieuws pas zaterdagavond te horen. Ze kon niet eerder gecontacteerd worden omdat ze een dag eerder haar gsm toevallig vergeten was in de wagen van het slachtoffer. Ook voor haar is het verlies enorm. De twee waren nog erg close en dachten erover om opnieuw te beginnen. Jessica: “Wendy was een heel warme, open en directe jonge vrouw, die erg goed was voor anderen. Soms zelfs iets te goed. Ze wilde net haar opleiding tot kinderverzorgster hervatten”.

Vader Antoon omschrijft zijn dochter als “een heel goed meisje, met een temperament. Maar dat had ze van mij.” Wendy laat een zus en een halfbroertje na.

Rouwbericht online

Omdat ze zo sociaal was en zo veel volk kende, heeft haar familie besloten om geen rouwbrieven rond te sturen maar een rouwbericht online te plaatsen. Via Netlog en GAYid worden haar vrienden op de hoogte gebracht van het slechte nieuws. De steunbetuigingen stromen alvast binnen.

Komende woensdag om half elf wordt Wendy begraven in de St-Barbarakerk van Eisden- Tuinwijk. Jessica: “Er zal muziek gespeeld worden van Tracy Chapman en van Pink, omdat ze daar grote fan van was.”

Kirsten BERTRAND


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio