KVVHZ doet uitstekende zaak

Heusden-Zolder - Thes is er niet in geslaagd om thuis punten te pakken tegen concurrent Heusden-Zolder.
In de eerste helft kreeg de thuisploeg nochtans enkele kansen om het verschil te maken, maar de afwerking bleek eens te meer een probleem. Al na 5’ belandde een harde vrijschop van Goots in de voeten van de vrijstaande Basiakos, maar die trapte van kortbij op de paal.

Jimmy Put kwam na 20’ in het veld om de geblesseerde Basiakos te vervangen en liet zich meteen opmerken. Hij stuurde Goots knap in de diepte op rechts, Goyvaerts kwam een metertje te kort om diens voorzet aan de tweede paal binnen te tikken.

Na de pauze kwam Thes er nog moeilijk uit en kon Heusden het verschil maken. Eerst zorgde Philippe Put met een bal in de kruising voor 0-1, kort voor tijd rondde Droogmans een aflegger van Braem (randje buitenspel) droog af.

“In de eerste helft waren we de betere, maar scoren blijft een probleem voor ons”, zei Bartoli na afloop. “Uiteindelijk valt hun goal uit het niets. We kunnen ons niks verwijten, we hebben er voor gevochten. We doen nu wel een slechte zaak.”

Coach Reenaers was ontgoocheld, maar bleef hoopvol. “Als je op elf speeldagen voor het einde de handdoek gooit, moet je niet aan sport doen en kan je beter gaan vissen. Ik zeg niet dat we fantastisch bezig zijn, maar anderzijds heb ik de indruk dat er weinig nodig is om de situatie te doen kantelen.”

Philippe Put tekende voor de openingstreffer. “De trainer had gevraagd om meer op goal te trappen en dat is goed gelukt”, lachte Put. “Dit is uiteraard een flinke stap richting behoud.”

KJ

THES: Van Der Velde, Beutels, Michels, Goyvaerts, Reynders, Basiakos (18’ J. Put), Goots, Bartoli (75’ Bilican), De Cantis, D’Ignazio, Missotten.
HEUSDEN-ZOLDER: Frederix, Vaes (60’ Moreas), Vanbeuren (31’ Eerdekens), Droogmans, Lenaerts, P. Put (82’ Braem), Akbal, Costvogel, Bekkema, De Leger, Vandevenne.
Doelpunten: 68’ P. Put 0-1, 84’ Droogmans 0-2. Gele kaarten: P. Put, Bekkema. Scheidsrechter: Janssens. Toeschouwers: 500.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio