Burgemeesters Alken en Voeren zeggen vertrouwen in CD&V op

Print

Burgemeesters Alken en Voeren zeggen vertrouwen in CD&V op

Voeren - Drie burgemeesters hebben het vertrouwen in de top van CD&V opgezegd. Huub Broers (Voeren), Hendrik Verbrugge (Alken) en Dirk Brankaer (Overijse) doen dat via een open brief in De Standaard. "Hoe kunnen wij geloofwaardig naar de kiezer gaan, als we niets van onze beloftes hebben uitgevoerd?"

"We hebben ooit over Verhofstadt gezegd: wie gelooft die man nu nog? Ik vrees dat we nu moeten zeggen: wie gelooft de CD&V nu nog?" Volgens de burgemeesters leeft dat idee bij een groot deel van de CD&V-basis.

0 procent bereikt

"In 2004 trokken we naar de kiezer met de N-VA en door een wervend communautair programma overtuigden we veel mensen. Iedereen weet dat je niet al je beloftes kan nakomen, maar we hebben momenteel 0 procent bereikt. Nu met eenzelfde programma naar de kiezer stappen is onbegrijpelijk", zegt Huub Broers.

"Onze top heeft zijn woord niet gehouden, de N-VA deed dat wel", klinkt het nog. De drie burgemeesters hebben de splitsing van het kartel zes maanden later nog steeds niet verwerkt.

Hart en verstand

Toch zijn ze niet van plan om over te stappen naar N-VA, of toch zeker niet voor een prominente plaats op de lijst.

"Het gaat niet om onze carrière, het gaat wel om het kartel. Wij werken lokaal nog altijd goed samen met de N-VA en willen dat zo houden. Met het hart én het verstand weet heel de partij dat we opnieuw een kartel moeten sluiten", aldus Broers.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio