Vakantie

Het weer voor maandagavond 9 februari

Print
Het weer voor maandagavond 9 februari

Het weer voor maandagavond 9 februari

Vanavond kan het nog even afkoelen naar zo'n +2°C maar krijgen we ook veel neerslag. Eerst is dat regen maar bij intense neerslag kan er ook tijdelijk natte sneeuw vallen. Tijdelijk want de aanspannende zuidenwind zal de temperatuur in de loop van de nacht de hoogte in jagen.

In totaal kan er tot de ochtend al tussen de 10 en 15mm neerslag vallen.

Dinsdag wordt een erg slechte dag met regelmatig regen of buien en een stevige wind. Tijdelijk zal die wind luwen terwijl hij van Z naar NW draait maar namiddag voert een stevige NW-wind steeds koudere lucht aan waardoor de neerslag stilaan een winters karakter zal krijgen. 's Avonds zal de laatste neerslag alweer onder de vorm van sneeuwvlokken vallen. De maxima op dinsdag komen uit rond 8°C maar in de loop van de namiddag wordt het dus gevoelig kouder. Rond middernacht verlaat de laatste neerslag onze provincie via het oosten.

Woensdagochtend ligt de temperatuur rond of net boven het vriespunt en kan er nu en dan een sneeuwbuitje vallen. Overdag krijgen we een mix van wolken en opklaringen en bij voldoende zonneschijn kunnen we toch weer uitkomen op 4 of 5°C. Er is echter de hele dag kans op eens winterse bui en vooral woensdagavond en in de nacht naar donderdag heeft zo'n lokale bui sneeuw aan boord.

Donderdagochtend vriest het overal licht en het is best mogelijk dat we op een aantal plaatsen wakker worden met een wit landschap. Overdag blijft de NW-wind onstabiele lucht aanvoeren en kan er dus van tijd tot tijd een winterse bui of sneeuwbui vallen. De maxima zetten nog een stapje terug naar een graad of 3 boven het vriespunt.

In de nacht naar vrijdag liggen de minima tussen -4°C in de Kempen en -2°C in de Limburgse stadskernen. Overdag halen we opnieuw een 3°C en blijft het afgezien van een lokale winterse bui op de meeste plaatsen droog.

Ook tijdens het weekend houden we dit winters getinte weertje vast met kans op enkele sneeuwbuien en maxima rond +3°C op zaterdag en maar net boven het vriespunt op zondag. In de nachten vriest het licht tot plaatselijk matig.

Niet te missen