Red Bull Racing stelt nieuwe F1-bolide voor

Print
Red Bull Racing heeft in het Spaanse Jerez de bolide onthuld waarmee het team het komende F1-seizoen de tegenstand zal bekampen.

De voorstelling van de RB5 gebeurde geheel in de stijl die anno 2009 bij een teampresentatie past: geen glitter en glamour, geen dure show in een grote zaal, maar een simpele roll-out uit een garagebox.

Newey

Red Bull Racing koos in de aanloop naar de seizoensstart (einde maart in Melbourne) voor een andere aanpak dan de meeste teams. Terwijl teams als Ferrari en BMW-Sauber al in januari hun nieuwe bolides het circuit opstuurden, werd bij Red Bull ervoor gekozen om zoveel mogelijk tijd in het ontwerp te steken.
Mogelijk geen slechte zet aangezien de regels inzake aerodynamica zware wijzingingen hebben ondergaan en Red Bull met Adrian Newey nog steeds dé topontwerper van de Formule 1 in huis heeft.

Beenbreuk

Qua rijdersbezetting heeft Red Bull de Duitser Sebastian Vettel op de plek van David Coulthard gezet, die op pensioen is gegaan. Verder blijft de Australiër Mark Webber aan. Die revalideert momenteel nog van een beenbreuk nadat hij tijdens een fietstocht door een auto werd aangereden. Hij zou fit moeten raken voor de start van het seizoen.