Wasco Eisden onder druk tegen Beverlo

Print
Wasco Eisden onder druk tegen Beverlo

Wasco Eisden onder druk tegen Beverlo

Beringen - Uit de reservewedstrijd bleek al dat het geen hapklaar blokje zou worden voor de Eisdense meiden. Al kon Nathalie Thorez via een opslagace de stand openen, toch namen de meiden uit Beverlo de wedstrijd in handen. Maar Eisden kon een 1-0 achterstand ombuigen naar 1-3.

Al kon Nathalie Thorez met een plaats bal de stand weer rechttrekken 3-3, Elise Meekers en Bernice Heyligen bezorgde Molok weer een driepunten kloof. Het werd nu een kat-en-muis-spelletje waar Beverlo telkens uitliep en Eisden de kloof dichte. Bij een 18-22 op het scorebord zou men denken aan de set winst voor de West-Limburgse meiden.

Senne Pascucci hamerde enkele ballen onhoudbaar tegen de vloer en de stand was weer in evenwicht 22-22. Na 23-23 was een bal van Bernice Heyligen, via het blok out, goed voor de setbal die ze zelf verzilverde 23-25. Alweer een opslag ace van Nathalie Thorez opende de stand. De tweeling Senne en Silke kwamen onder stoom en sloegen de ballen onhoudbaar in het veld. Ook Thorez blonk uit met goed passeerwerk. Daardoor stond de thuisploeg al vlug voor. Lieze Tuyers, Bernice Heyligen en Liesbeth Lens scoorden sporadisch een puntje, maar van de kloof dichten was geen sprake.
Senne Pascucci bracht met een tip-in het setpunt op het scorebord. Nathalie Thorez mocht na het eerste punt nu ook het laatste punt scoren 25-14.

Wasco ging vlotjes naar een mooie kloof door het vuurwerk van de Pascucci-tweeling bijgestaan door Vicky Hazen, Lize Vandael en Karolien Van Gompel.

Beverlo kon nog enkele punten sprokkelen via Bernice Heyligen, An Persoons en Elise Meekers, maar kon geen vuist maken.
Vicky Hazen hamerde de bal door het blok en zorgde zo voor de setbal, afgemaakt door Senne Pascucci 25-12.

Een killerblok en plaatsbal van Bernice Heyligen bezorgde de bezoeksters in de vierde set vleugels. De Wasco-meiden moesten alle zeilen bijzetten om de kloof te dichten. Lize Vandael aan het kanon bracht Eisden terug in de voetsporen 16-17. Door een opslagace van Vicky Hazen en een plaatsbal van Lize Vandael kwam Wasco voor de eerste maal op voorsprong 19-17 in de vierde set. Een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Een loeier van Silke en de matchbal was er bij 24-20. Een bal van Nicole Van Deventer belandde in het net, zo was het game-over voor de dames van Beverlo 25-20.

1e Provinciaal Dames
Koninklijke Warsco Eisden A - Molok-Stal @ Beverlo A 3/1 23-25; 25-14; 25-12; 25-20

Wasco: 5. Pascucci Senne; 6. Pascucci Silke; 7. Vandael Lize; 8. Vangompel Karolien; 11. Thorez Nathalie. 12. Hazen Vicky.
Libero: 13. Santermans Eva
Kwam in: 3. Gielen Linde
Bank: 1. Gielen Ilse; 4. Hanoulle Sanne; 9. Meurmans Hanne; 14. Huber Marijke
Coach: Caubergh Martine

Molok: 2. Truyers Lieze; 3. Heyligen Bernice; 4. Persoons Ann; 5. Van Uytsel Katleen; 7. Meekers Elise ; 12. Lens Liesbeth.
Libero: 13. Van Deventer Nicole
Kwam in: 10. Brockmans Stien
Coach: Jeleznova Irina


Edgard Bronckaers

Dit artikel werd geschreven door een burgerjournalist. Wilt u meer informatie over ons project burgerjournalistiek of hebt u zin om zelf artikels te schrijven voor hbvl.be? Mail ons dan!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio