Tom Barman: "Die show was strontvervelend"

Print
De Antwerpse band dEUS kon vrijdag maar twee MIA's in de wacht slepen en de groepsleden staken hun ongenoegen niet onder stoelen of banken. De band kreeg de afgelopen dagen heel wat kritiek op verschillende internetfora. "Arrogant" en "onbeschoft", luidt de conclusie.

Frontman Tom Barman en co reageerden met een scheldtirade en een wegwerpgebaar toen bekend werd dat Milow de prijs voor beste song wegkaapte. Dat Barman bij zijn dankwoord "tot subiet" zei, schoot bij velen ook in het verkeerde keelgat.

Roken

Barman deed daarmee uitschijnen dat hij nog veel meer prijzen verwachtte. Dat de frontman ook nog eens rookte tijdens de show, was voor velen een brug te ver. De VRT heeft dEUS ook al aangesproken over dat incident.

Barman zelf is niet onder de indruk. "Die show was strontvervelend. Wij wilden gewoon wat lol maken", reageert hij. Bekijk hieronder de beelden via YouTube.

De grote winnaar van de Music Industry Awards (de MIA's) was zanger Milow. Hij ging naar huis met vijf prijzen. Barman had met dEUS wel negen nominaties, maar kon slechts twee Mia's verzilveren.