"Apple lanceert dit jaar nog drie verschillende iPhones"

Print

Apple lanceert dit jaar nog drie verschillende iPhones

Apple zou dit jaar nog drie verschillende iPhones lanceren. Het aantal verkochte iPhones neemt namelijk af, en daarom zou producent Apple met een breder productaanbod willen uitpakken.

Apple ontkent noch bevestigt deze voorspelling. Ze komt van telecomanalist Peter Misek van de Canadese investeringsbank Canaccord Adams. Hij maakte zijn voorspelling op de blogsite Seeking Alpha. Apple geeft standaard geen commentaar op niet-aangekondigde producten.

Voor China en India

Misek vermoedt dat de eerste nieuwe iPhone een model wordt met 32 GB dat in verschillende kleuren op de markt komt binnen een zestal maanden. Daarna zou het de beurt zijn aan een goedkoper toestel zonder 3G, bestemd voor China en India, waar mobiele breedbandverbindingen geen gemeengoed zijn.

Als laatste in de rij verschijnt volgens Miseks prognoses nog voor het eind van het jaar de derde nieuwe iPhone, een veel kleinere versie die 40 procent goedkoper zou worden.

99 dollar

Peter Misek zegt zijn voorspellingen toe doen op basis van info van telecombedrijven. Die ramen de prijs van de voorspelde kleinste iPhone op ongeveer 99 dollar.