Ouders Frederiek Nolf weigeren autopsie

Print

Ouders Frederiek Nolf weigeren autopsie

De ouders van de overleden profwielrenner Frederiek Nolf willen niet dat er een lijkschouwing wordt uitgevoerd op hun zoon. Dat meldt het dagblad De Standaard. "Het is tijd om Frederiek nu met rust te laten", laten de ouders weten.

Frederiek Nolf (Topsport Vlaanderen-Mercator) overleed woensdagnacht in zijn slaap. De twintiger was actief in de Ronde van Qatar.

Een ploegmaat die met de ongelukkige de kamer deelde in Qatar, kreeg Nolf donderdagmorgen niet wakker. Die sloeg vervolgens meteen alarm bij de ploegleider en een arts, maar hulp kon niet meer baten.

Nolf gold als een talent in de jeugdreeksen. Zo won hij onder andere de GP Bernaudeau, de Tour du Valromey en de Route de l'Avenir. Vorig seizoen maakte hij dan ook de logische overstap naar de profs.

Pozzato

Daar kon hij niet meteen potten breken. In de Vlaamse Havenpijl eindigde hij als vierde en in de GP La Marseillaise werd hij 21e.

Wat er net aan de doodsoorzaak van de Kotrijkzaan, die een groot fan was van de Italiaan Filippo Pozzato, ligt, is niet bekend. Topsport Vlaanderen, de werkgever van Nolf, stapte zowel uit de Ronde van Qatar als uit de Ster van Bessèges.

Goedlachs

"We zijn helemaal van de kaart", aldus teammanager Christophe Sercu . "Woensdag was er helemaal nog niets aan de hand. Frederiek zat mee aan het avondeten met zijn ploegmakkers en is rond 22.00 uur met de rest van het team slapen. Hij heeft woensdagavond helemaal niet geklaagd."

"Onze renners worden vier keer per jaar in Leuven getest en nooit is er bij Frederiek iets opgevallen. Frederiek was een jonge, goedlachse renner, altijd opgewekt. Maar blijkbaar telt dat niet mee."

Koude hand

Jean-Pierre Heynderickx, de ploegleider van Topsport Vlaanderen in Qatar, was er bij toen het levenloze lichaam van Nolf werd ontdekt. "Ik schudde aan het been van Frederiek om hem wakker te maken. Ik zag meteen dat er iets niet pluis was."

"Toen ik zijn hand vastgreep, voelde die koud aan. Ik voelde ook geen polsslag. Toen heb ik zijn kamergenoot Kristof Goddaert weggestuurd, omdat ik wist dat we een groot probleem hadden."

Nolf zou morgen 22 jaar geworden zijn.