Speelt Kim Clijsters op 17 mei op gras van Wimbledon?

Print

Speelt Kim Clijsters op 17 mei op gras van Wimbledon?

Nu Kim Clijsters heeft aangekondigd dat ze in 2009 enkele exhibitiewedstrijden zal spelen, blijft het aanbiedingen regenen. Ook de organisatoren van Wimbledon hebben de voormalige nummer 1 van de wereld al uitgenodigd.

Kim Clijsters bevestigt op haar website dat er al contacten waren met All England Lawn Tennis Club, de organisator van Wimbledon, over een exhibitiewedstrijd op 17 mei. "De gesprekken zijn evenwel nog niet afgerond en het is dus ook voorbarig om nu al haar eventuele aanwezigheid te bevestigen", luidt het voorzichtig.

Het langverwachte uitschuifbare dak van het Centre Court wordt op 17 mei ingehuldigd in Wimbledon. De organisatoren van de derde Grand Slam van het jaar willen een vol Centre Court (15.000 toeschouwers) op die historische dag.

Agassi en Graf

De Britse krant The Daily Mail meent dat tenniskoppel Andre Agassi en Steffi Graf al een uitnodiging hebben gekregen om op 17 mei een exhibitiewedstrijd te komen spelen.

Eveneens volgens The Daily Mail willen de organisatoren van Wimbledon aan de Brit Tim Henman en aan onze Kim Clijsters vragen om het tegen Agassi en Graf op te nemen in een enkelwedstrijd en in een gemengd dubbel.

Als Clijsters op die uitnodiging ingaat, kan ze voor de tweede keer tegen haar idool Steffi Graf spelen op het gras van Wimbledon. In 1999 was dat al eens het geval. De 16-jarige Kim werd toen in de achtste finales uitgeschakeld door Graf.

Lees hieronder de integrale mededeling van Kim Clijsters:

Golazo sports bevestigt dat er contacten zijn tussen Kim Clijsters en de All England Lawn Tennis Club, organisator van Wimbledon, over een exhibitiewedstrijd van Kim op 17 mei.

De gesprekken zijn evenwel nog niet afgerond en het is dus ook voorbarig om nu al haar eventuele aanwezigheid te bevestigen.

Golazo sports verwacht zelf eerstdaags meer nieuws van de AELTC en zal het niet nalaten om daar zo snel mogelijk rond te communiceren, zoals vorige week ook aangekondigd.