"Pieter De Crem woonde niet één gemeenteraad bij"

Print

Pieter De Crem woonde niet één gemeenteraad bij

Oppositiepartij Groep eist dat CD&V-er Pieter De Crem vervangen wordt als voorzitter van de gemeenteraad in het Oost-Vlaamse Aalter. "Het voorbije jaar woonde De Crem niet één gemeenteraad bij", luidt het op de website van de partij.

"De Crem stond er op naast zijn mandaat van minister van Defensie, voorzitter te blijven van de Aalterse gemeenteraad. Maar blijkbaar zijn beide mandaten moeilijk te combineren."

"Zijn ambitie ligt niet in Aalter"

"Wat heb je aan een voorzitter die het voorbije jaar niet één keer op de gemeenteraad aanwezig was? De Crems hart klopt waar zijn ambitie ligt, en dat is niet in Aalter", zegt Mie Van den Kerchove van Groep.

"Groep is van oordeel dat de Aalternaar een gemeenteraadsvoorzitter verdient die de taak met veel enthousiasme ter harte neemt. Daarom dringt de partij er bij de meerderheid op aan een nieuwe voorzitter voor te dragen."

"Dat zou ook de praktische werking van de gemeenteraad ten goede komen. Als voorzitter van de gemeenteraad moet De Crem gerelateerde zaken handtekenen. Door zijn vele reizen naar het buitenland is dit vaak onmogelijk, waardoor bepaalde zaken vertraging oplopen", besluit Van den Kerchove.