"Niemand is mooier vanbinnen dan een nerd"

Print
"Niemand is mooier vanbinnen dan een nerd"

Niemand is mooier vanbinnen dan een nerd

Het derde seizoen van ‘Beauty & de Nerd’ gaat – vooral letterlijk – verder dan ooit.

Voor de opnames trokken de makers naar het Thaise eiland Phuket, tot groot jolijt van onder meer Ruud en Olya, die dit keer de bronsgroene kleuren verdedigen.

Ruud: “Subtopper in de nerdklasse”

Ruud Jeurissen (20) uit Leopoldsburg is niet de nerd waarvoor hij versleten wordt. “Als ik in competitie zou gaan met de andere nerds uit ‘Beauty & de Nerd’ zou ik een subtopper zijn”, zegt hij.

“Ik zit niet voortdurend achter mijn computer, nee. Ik ga best vaak uit en ik heb ook al enkele relaties achter de rug. Twee om precies te zijn, net voldoende om ‘enkele ‘ te mogen zeggen (lacht). Tja, het kost me altijd erg veel moeite om de eerste stap te zetten – die twee ex-lieven zijn destijds ook op mij afgestapt, niet andersom – maar daarna gaat het doorgaans redelijk vlot.”

Ook wat ‘Beauty & de Nerd’ betreft heeft Ruud zelf weinig initiatief genomen. “Een vriend had me – zonder dat ik het wist – ingeschreven”, vertelt hij.

“Op een dag kreeg ik telefoon: of ik nog steeds geïnteresseerd was om mee te doen? Ik snapte er niks van, maar eenmaal ik doorhad dat het om ‘Beauty & de Nerd’ ging, was ik vrij snel overtuigd. Ik heb die vriend van me intussen een paar pinten getrakteerd, want het is een geweldig avontuur geworden.”

Olya: “Camera’s maken het nep”

Olya Scheglova (20) is een Hasseltse beauty met Russische roots. Ze werd geboren in Josjkar-Ola, de hoofdstad van de autonome republiek Mari El, maar verhuisde op haar 14de met haar moeder en haar broer naar Hasselt.

Met stadsgenote Desirée heeft ze alvast gemeen dat ze even moest wennen aan de ‘Beauty & de Nerd’-camera’s. “Na een paar dagen word je ze wel gewoon”, zegt ze, “maar door hun voortdurende aanwezigheid gedraag je je nooit écht spontaan. Al je gesprekken worden er zo nep van.”

Olya kan nerds naar eigen zeggen ‘genezen’ en omtoveren in Don Juans. “Toch een beetje”, lacht ze.

“Wat ik wil zeggen, is: ik negeer ze niet. Onlangs nog was ik op een feestje, waar een nerd aan de kant wat zielig stond te wezen. Toen ik op hem afstapte en een praatje begon te slaan, bloeide hij meteen helemaal open. Nerds zijn ook mensen, hè. En vanbinnen zijn ze vaak mooier dan ‘normale’ jongens en meisjes. Ik zou er wel niet op kunnen vallen. Die filosofische gespreksonderwerpen zijn niks voor mij (lacht).”