"Sorry, vanavond niet"

Print
"Sorry, vanavond niet"

Sorry, vanavond niet

Hasselt - Vrijdagavond wilde de 18-jarige Eduardo T. uit Sint-Truiden met zijn vrienden een stapje in de wereld zetten. Maar dat was buiten de portiers van de Hasseltse discotheek Cocoon gerekend die de tiener met Ecuadoriaanse roots weigerden.

De povere uitleg aan de deur: ‘Sorry, vanavond niet’. Op het moment dat Eduardo’s moeder hem kwam oppikken werd een tweede jongere met een donkere huidskleur geweigerd.

Groovy Tunes

Eduardo T. - hij wil liever niet met zijn volledige naam en foto in de krant - ging vrijdagavond met enkele vrienden naar de themaavond Groovy Tunes in discotheek Cocoon in Hasselt. “Ik liet mijn identiteitskaart zien, maar de portier zei: ‘Sorry, vanavond niet’. Ik heb mijn moeder gebeld en die is me toen maar komen halen.”

Moeder

Ook adoptiemoeder Hilde Claes is aan de portiers gaan vragen wat het probleem was. “Ze zeiden dat ze een selectie moesten maken, maar konden me niet vertellen op basis van welke criteria ze dat deden.”

Nog jongens geweigerd

De weigering van Eduardo was niet de enige die avond. “Vlak daarna werd er nog een jongen geweigerd. Ook iemand met een donkere huidskleur. Toevallig? Die jongen is nog naar me toe gelopen om te vragen of we niet beter de politie zouden bellen. Maar ik had er genoeg van. Eduardo was in de auto aan het wenen en we zijn naar huis gegaan."

"Mijn man kwam die avond laat met het vliegtuig uit het buitenland. Ook hij is nog langs de discotheek gereden om uitleg te vragen. Toen gedroegen de portiers zich allesbehalve vriendelijk. Ze zeiden dat als hij ook maar één voet over een lijn zou zetten, dat ze hem buiten zouden stampen.”

Klacht

De adoptieouders van Eduardo hebben een klacht ingediend bij de politie en zullen het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding op de hoogte brengen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio