“Kebab met uitzicht op kruispunt”

Maasmechelen - Op de plaats waar voorheen een bankfiliaal van Fortis geldzaken afhandelde, opende Ali Akyil een kebabzaak in het centrum van Maasmechelen.
Met zicht op het drukke kruispunt Rijksweg-Smeetslaan en naast de parking van de GB. “Wij hebben inderdaad een goede ligging”, geeft Ali toe. “In het zicht van de chauffeurs die voor de rode lichten staan te wachten en we hebben vooral ’s avonds veel parking.”

Ali baat de zaak samen uit met twee ‘compagnons’. “Daardoor kunnen wij zeven dagen op zeven openblijven. Op de bovenverdieping hebben we nog een grote zaal met uitzicht op het kruispunt en vlak voor ons hebben wij vooral in de zomer een groot terras waar we misschien een barbecue kunnen organiseren”, kijkt Ali in de nabije toekomst.

Koffietafel
De pizza’s van Ali worden niet gemaakt met tomaat en kaas maar wel met gekruid gehakt en verse groenten. “In totaal hebben we 31 pizzavariëteiten. Daarnaast zijn er de kebabbroodjes, vegetarische broodjes en broodjes kalfs- of kipkebab. Wij hebben ook Turkse wijnen uit verschillende streken in Turkije.”
Een gewone kebab kost vier euro, een eenvoudige pizza gaat voor vijf euro over de toonbank. Sofra - wat in het Turks koffietafel betekent - levert ’s middags ook aan bedrijven en scholen.

JThImmo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio